Gördülékenyebb közlekedést kért, tippeljen, vajon mikor intézkedik a városvezetés

Megosztás

Egyidejű lekanyarodási lehetőséget javasolt a polgármesternek egy szolnoki közlekedő. Az autós arra kérte a közösségi oldalon Szalay Ferencet, legyen kedves intézze el, hogy a Thököly úti felüljáróról érkezők balra kanyarodva és egyenesen haladva egy időben hagyhassák el a kereszteződést. Ez szerinte meggyorsítaná a közlekedést.

Sok minden értelmetlennek tűnik Szolnokon. Ezek egyike volt az, amikor hosszú ideig nem lehetett balra kanyarodni a Szapáry utcáról a Baross utcára. Aztán egyszer csak megvilágosodott az akkori alpolgármester, Szabó István, és végre valahára intézkedett, hogy ez a lehetőség megvalósulhasson. Azóta is így halad a forgalom ezen a helyen.

A másik “nagy találmány” pedig az volt, amikor végre valahára megszüntették a Tescónál, hogy a felüljáróról érkezők jobbra lekanyarodva az áruházhoz, zöld lámpára várjanak. Teljesen értelmetlen volt hosszú ideig pöfögni az autóval ott a pirosnál. Valakinek aztán beugrott, hogy teljesen felesleges a jobbra kanyarodást lámpával szabályozni, fel is számolták azt.

Most pedig itt van egy új javaslat, egy közlekedőtől, aki járja is a várost, nemcsak vezeti…

Mint azt a posztoló a Szolnok és környéke útinform közösségi oldalán írta:

“Tisztelt Szalay Ferenc vagy városvezetés!
Többször próbáltam már jelezni, hogy a Thököly-Mátyás király kereszteződésben érdemes lenne módosítani a jelzőlámpa irányításán csak annyit, hogy ugyanúgy engedje a forgalmat a Thökölyről mint a Mátyás királyról.
Ha a felüljáróról egyszerre lenne leengedve az egyenesen haladó a kanyarodóval, akkor nem akadályoznánk egymást főleg a reggeli és a délutáni csúcsban.”

A posztoló megjegyezte, hogy:

“Nem körforgalmat kértem meg nem új aszfalt burkolatot (mondjuk a felüljáró állapota elég bosszantó), csak egy kis odafigyelést, hogy gördülékenyebb legyen ott is a közlekedés.”

Kíváncsian várjuk, ez a pofonegyszerű megoldás mikor jut el a városvezetés tudatáig és tesz intézkedést a javaslat megoldására…

Fotó: Google.com

Kapcsolódó cikkek